Skip links

Over ons

Over ons

Vooruitstrevend en fair:

Twee eigenschappen die BDS-Harlingen het best omschrijven. Opgestart in 1990 intussen uitgegroeid tot dé maritieme dienstverlener van Noord-Nederland.

BDS werkt aan diverse projecten in binnen- en buitenland. Een maritieme dienstverlener met snelheid en precisie, milieuvriendelijkheid als uitgangspunt. BDS-Harlingen verleent diensten én heeft alles op voorraad als het gaat om benodigdheden voor olieruimingen.

In 2008 verhuisde BDS Harlingen naar de Nieuwe Vissershaven. Het bedrijf kwam in een positieve stroomversnelling terecht waar het tot op de dag van vandaag niet uitgekomen is. Het bedrijf heeft de meeste ervaring op pure productkennis en het team is allround inzetbaar.

BDS staat garant voor een eerlijk product. Op een soepele en dynamische manier worden kleine, maar ook grote klussen voorbereid, uitgevoerd en succesvol afgerond.

Activiteiten BDS-Harlingen

Geen dag is hetzelfde bij BDS-Harlingen. De afgelopen jaren is ons team vele malen uitgerukt voor uiteenlopende ruimingen. Of het nu gaat om een olieverontreiniging in het water of de ruiming van een potvis. Het professionele team van BDS-Harlingen lost het op.

Ruiming

Berging

Calamiteiten

Havenwerk

Certificaten

Voorloper van innovatieve duurzame bedrijfsprocessen.

Als één van de eerste bedrijven in deze sector is BDS-Harlingen al in 2012 gecertificeerd als ISO 9001 bedrijf. Vervolgens heeft BDS-Harlingen zich gericht op het milieumanagementsysteem volgens ISO 14001. Dit is bedoeld om op een systematische manier milieuaspecten te identificeren, te prioriteren en vervolgens te beheersen en te verbeteren. Zodoende kunnen de milieudoelstellingen van de organisatie worden opgesteld en gerealiseerd.
Inmiddels is dit afgerond en zijn wij per 24 augustus 2017 volledig ISO 14001:2015 gecertificeerd.

Kiwa
VCA*

VIHB
Certificaat

ISO
9001

ISO
14001:2015

CO2-Prestatieladder niveau 5

BDS-Harlingen gaat voor niveau 5 op de CO2-Prestatieladder. Middels de CO2-Prestatieladder gaan wij aan de slag met energiebesparing binnen onze bedrijfsvoering. Hierdoor reduceren wij CO2, in projecten én in de keten. Via deze pagina brengen wij jullie continue op de hoogte van onze voortgang, maatregelen en doelstellingen.

De CO2-Prestatieladder is een CO2-managementsysteem dat bestaat uit 5 niveaus. Tot en met niveau 3 gaat een organisatie aan de slag met de uitstoot van de eigen organisatie (en alle projecten). Vanaf niveau 4 en 5 wordt er ook werk gemaakt van de CO2-uitstoot in de keten en sector.

De CO2-Prestatieladder kent vier invalshoeken:

A- Inzicht: Het bepalen van de energiestromen en de CO2-footprint

B- Reductie: het ontwikkelen van ambitieuze doelstellingen voor CO2-reductie

C- Transparantie: Structurele communicatie over het CO2-beleid

D- Participatie: Deelname aan initiatieven in de sector op het gebied van CO2-reductie

Meer informatie over het certificaat vind je op de website van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen.

Bekijk ons CO2-bewust Certificaat Niveau 5

Onze doelstellingen

  • BDS Harlingen wil in 2023 10% CO2 reduceren in scope 1 en 2 ten opzichte van 2018
  • BDS Harlingen wil in 100% van de geschikte calamiteiten gebruik maken van de Skimmer
  • Inkoop Nederlandse groene stroom
  • Elektrisch verwarmen
  • Het verduurzamen van ons wagenpark en materieel
  • Ombouw schip met nieuwe, schonere motoren
  • Een aggregaat op zonnepanelen
  • Gebruik van een schonere ChangeXL brandstof
  • Het produceren van oliekerende schermen
  • Recyclen afvalstromen

Deelname aan initiatieven

BDS Harlingen neemt deel aan Stichting Nederland CO2 Neutraal. Middels deelname aan workshops en contributie voldoen wij aan onze actieve deelname. In september zullen wij deelnemen aan de workshop over CO2-Prestatieladder in projecten.

Nieuwsberichten over onze voortgang

Ben je benieuwd naar het nieuws rondom onze CO2-reductie? Je vindt de nieuwsberichten onder het kopje ‘Nieuws’ op onze website.