Skip links

Internationale opdracht BDS International

BDS actief op BES eilanden

In opdracht van Rijkswaterstaat levert BDS International een aantal containers met oliebestrijdingsmiddelen in het Caribisch gebied. Op Bonaire, Sint Eustatius en Saba zijn inmiddels bezocht door een delegatie van BDS International. Er is uitgebreid training gegeven aan de lokale autoriteiten.

Transport en instructie olieruiming op Bonaire

BDS projects heeft complete sets voor olieruiming op voorraad. Deze kunnen over de hele wereld geleverd worden. Recent is een levering over zee naar Bonaire getransporteerd. Ter plekke heeft BDS een training gegeven zodat de apparatuur optimaal kan worden ingezet bij oliebestrijding.

Bekijk de film

Kennis overdragen

BDS Harlingen komt regelmatig in actie op de Waddenzee. In dit kwetsbare natuurgebied is olie natuurlijk zeer ongewenst en schadelijk voor plant en dier.

De kans dat het Wad getroffen wordt door een grootschalige olieramp is klein maar de mogelijke schade is een ramp voor het unieke gebied. Daarom organiseert Rijkswaterstaat regelmatig oefeningen. BDS is één van de partners die een rol heeft in de oliebestrijding. Vorig jaar september was er een grote oefening in de buurt van Schiermonnikoog waar BDS met groot materieel aan meegedaan heeft.

Complete sets leverbaar

We hebben alle benodigde apparatuur klaar staan. Ons zogenaamde ‘Quick Response System’ is een complete mobiele set voor grote en kleine verontreinigingen. We zijn enthousiast over onze bijzondere producten heeft u vragen neem dan contact op.

Bezoek onze nieuwe webshop

BDS webshop