Skip links

Ruiming

Snel, volledig, milieuvriendelijk: daar staat BDS Harlingen voor

Onze calamiteitenploeg is 24/7 inzetbaar, voor grote én kleine klussen. Zeker op het gebied van olieverontreiniging is onze snelle service een must. BDS maakt gebruik van de meest efficiënte machines én (absorptie)materialen, zodat schade aan het milieu tot een minimum beperkt wordt of in zijn geheel kan worden voorkomen. De snelle en kwalitatief sterke service van BDS Harlingen is uniek op ruimingsgebied. Door jarenlange ervaring, professionele, allround medewerkers en contracten met verschillende overheidsinstanties en bedrijven houdt BDS haar reputatie constant hoog.

Quick Response System

Bij een olieverontreiniging zijn we onmiddellijk inzetbaar. We hebben alle benodigde apparatuur klaar staan. Ons zogenaamde ‘Quick Response System’ is een complete mobiele set voor grote en kleine verontreinigingen.

Oliebestrijding Waddenzee

BDS Harlingen komt regelmatig in actie op de Waddenzee. In dit kwetsbare natuurgebied is olie natuurlijk zeer ongewenst en schadelijk voor plant en dier.

De kans dat het Wad getroffen wordt door een grootschalige olieramp is klein maar de mogelijke schade is een ramp voor het unieke gebied. Daarom organiseert Rijkswaterstaat regelmatig oefeningen. Waarbij BDS verantwoordelijk is voor de voorbereiding en de uitvoering.

Wadcrawler voor ontoegankelijke gebieden

BDS kan op plaatsen komen die voor anderen onbereikbaar zijn. De wadcrawler is in eigen beheer ontworpen en geproduceerd. Dit amfibievoertuig kan ook kwetsbare gebieden die verontreinigd zijn bereiken voor olieruiming.

De Wadcrawler is onmisbaar bij het bestrijden van calamiteiten in ondiepte gebieden.

Meer info

Transport en instructie olieruiming op Bonaire

Bezoek onze nieuwe webshop

BDS webshop