Skip links

Onze CO2 uitstoot en voortgang over 2020-1

17 augustus 2021

Onze CO2 uitstoot en voortgang over 2020-1

 

Ons energiebeleid

BDS Harlingen is actief om de CO2-footprint in kaart te brengen als doel dit te reduceren. Deze reductie wordt gerealiseerd door middel van het reductiesysteem conform CO2-footprint prestatieladder 3.1. Hierin komen de onderdelen inzicht, reductie, communicatie en deelname aan initiatieven naar voren. Middels dit bericht brengen wij jullie op de hoogte van de voortgang.

 

Energieverbruik 2020-1

In het eerste half jaar van 2021 hebben wij 72,4 ton CO2 uitgestoten. We zullen halfjaarlijks rapporteren over hoe onze voortgang. 50,7 ton is afkomstig van onze werkzaamheden voor Rijkswaterstaat. 

 

Wat is de CO2-Prestatieladder?

De CO2-Prestatieladder is een CO2-managementsysteem dat bestaat uit 5 niveaus. Tot en met niveau 3 gaat een organisatie aan de slag met de uitstoot van de eigen organisatie (en alle projecten). Vanaf niveau 4 en 5 wordt er ook werk gemaakt van de CO2-uitstoot in de keten en sector. In een op de tien Europese aanbestedingen in Nederland wordt de CO2-Prestatieladder gebruikt, blijkt uit onderzoek. Meer dan 150 opdrachtgevers zetten de Ladder in bij aanbestedingen.

 

Waarom is dit voor ons belangrijk?

BDS staat garant voor een eerlijk product. Op een soepele en dynamische manier worden kleine, maar ook grote klussen voorbereid, uitgevoerd en succesvol afgerond. Duurzaamheid past in de breedste zin van het woord bij onze werkwijze. Wij zijn intrinsiek gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming. 

 

Wat doen wij om CO2 te reduceren?

Wij zetten ons breed in om duurzamer te werken. Zo gebruiken o.a. een duurzamere diesel voor onze vloot, maken gebruik van elektrische scooters en kijken ook bij de aanschaf van nieuw materieel naar duurzaamheid. 

Individuele bijdrage

Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan helpen en denken om onze CO2 uitstoot nog verder te kunnen reduceren. Mocht je vragen en/of suggesties hebben, dan kan dit worden doorgegeven aan André.

Terug naar het nieuwsoverzicht