Ruimen

Snel, volledig, milieuvriendelijk: daar staat BDS Harlingen voor.

Onze calamiteitenploeg is 24/7 inzetbaar, voor grote én kleine klussen. Zeker op het gebied van olieverontreiniging is onze snelle service een must.  BDS maakt gebruik van de meest efficiënte machines én (absorptie)materialen, zodat schade aan het milieu tot een minimum beperkt wordt of in zijn geheel kan worden voorkomen.  De snelle en kwalitatief sterke service van BDS Harlingen is uniek op ruimingsgebied. Door jarenlange ervaring, professionele, allround medewerkers en contracten met verschillende overheidsinstanties en bedrijven houdt BDS haar reputatie constant hoog.

Subnavigatie

Quick Response System

Bij een olieverontreiniging zijn we onmiddellijk inzetbaar.

We hebben alle benodigde apparatuur klaar staan.  Ons zogenaamde 'Quick Response System' is een complete mobiele set voor grote en kleine verontreinigingen. 

Oliebestrijding Waddenzee

BDS Harlingen komt regelmatig in actie op de Waddenzee. In dit kwetsbare natuurgebied is olie natuurlijk zeer ongewenst en schadelijk voor plant en dier.

De kans dat het Wad getroffen wordt door een grootschalige olieramp is klein maar de mogelijke schade is een ramp voor het unieke gebied. Daarom organiseert Rijkswaterstaat regelmatig oefeningen. BDS is één van de partners die een rol heeft in de oliebestrijding. Vorig jaar september was er een grote oefening in de buurt van Schiermonnikoog waar BDS met groot materieel aan meegedaan heeft.

Wadcrawler voor ontoegankelijke gebieden

BDS kan op plaatsen komen die voor anderen onbereikbaar zijn.

De wadcrawler is in eigen beheer ontworpen en geproduceerd. Dit amfibievoertuig kan ook kwetsbare gebieden die verontreinigd zijn bereiken voor olieruiming.

Transport en instructie olieruiming op Bonaire

Paraffine vervuiling

BDS-Harlingen wordt regelmatig ingezet voor het zorgvuldig schoonmaken van stranden na een paraffine vervuiling. In 2017 gebeurde dat op het Noordzeestrand van Vlieland.

Contact

Opdrachtgevers

Alle opdrachtgevers

BDS staat garant voor een eerlijk product.

Contact