Nieuwe truck - Scania 8x2 - in gebruik genomen

26 november 2019

BDS heeft een nieuwe Scania R500 8x2 met een indrukwekkende Palfinger autolaadkraan in gebruik genomen. De truck wordt onder meer ingezet voor maritieme calamiteiten in het noordelijk kustgebied, inclusief de wadden.

 

De truck is multifuntioneel, is voorzien van twee negen tons voorassen en een 7,5 tons meesturende naloopas. Het chassis is af fabriek voorzien van extra versteviging aan de voorkant voor het aanbrengen van de extra steunpoten. Daardoor kan de Palfinger autolaadkraan in alle richtingen veilig zijn werk doen. De Scania is voorzien van zowel een vangmuil koppeling als een opleggerschotel onder de laadbak. Daardoor is dit voertuig optimaal inzetbaar met zowel aanhangwagens als met opleggers. In de laadbak zijn overigens ook twistlocks aangebracht voor het vervoer van materiaal containers.

De enorme autolaadkraan heeft een bereik van ruim 22 meter. Met Jib is dat zelfs 36 meter. Het hefvermogen bedraagt maar liefst 110 ton/meter. Het eigen gewicht van de Palfinger kraan bedraagt maar liefst negen ton maar met de twee negen tons voorassen is dat geen probleem voor de Scania. 

 

Terug naar overzicht